Nog vier potjes voetbal en we kunnen weer overschakelen naar de Eredivisie. Normaal vallen we altijd in een enorm wak na zo'n toernooi, want dan staat namelijk de zomerstop voor de deur en duurt het meestal nog minstens anderhalve maand voordat de bal weer gaat rollen. Maar nu niet! Ik pleit er daarom voor dat we toekomstige EK's en WK's altijd in de winter gaan houden. De voetballers zijn nog niet moe van een heel seizoen competitievoetbal en een nóg groter voordeel is dat in juni onze focus dan helemaal op de Tour de France kan worden gelegd. Daarnaast is de kans dat Feyenoord een groot aandeel gaat krijgen in toekomstig Oranje vrij klein, dus dat betekent een paar weken lekker doortrainen in de winter met een bijna volledige selectie. In Amsterdam en Eindhoven moeten de komende weken eerst nog wat spelers emotioneel en fysiek uit de lappenmand worden geholpen, dus tel uit je Rotterdam-Zuidse winst!

Portugal is naar huis en daarmee is ook Ronaldo (huilend) naar huis. In Engeland knopen ze ondertussen vermoedelijk Harry Kane aan de allerhoogste boom, want zijn gemiste strafschop betekende uitschakeling tegen Frankrijk dat toch niet zo onaantastbaar lijkt als we met zijn allen dachten. Die krijgen het nog lastig tegen Marokko, dat eigenlijk speelt als een natte krant maar ondertussen wel een aantal toplanden uit het toernooi heeft getikt. Marokko zou zomaar eens een verrassende finalist kunnen zijn. Die andere halve finale, tja, we hoeven niet heel lang na te denken naar wie onze support uit gaat. Het is niet voor niks dat het shirt van Kroatië lijkt op de Brabantse vlag. Ik kan niet wachten op die huilende kop van Messi. Fuck Argentinië, lang leve Modric!


(Klik op afbeelding voor de volledige interactieve ranglijst)


In de RoelPool heeft ondertussen een sensationele verschuiving plaatsgevonden. Eduard is niet langer de koploper! Marokko - Portugal bracht Jip al tot op 1 punt, met Engeland - Frankrijk sprong hij daadwerkelijk over Eduard heen. Maar is het allemaal marginaal, mensen. Het blijft erom spannen. Ook Luka, Arjan en Patrick zijn nog niet helemaal kansloos voor de eindzege. Er zijn immers nog een fiks aantal bonusvragen af te tikken én er zijn nog vier wedstrijden te gaan. Dinsdagavond gaat het spel weer op de wagen. Tot dan!