Nieuws

Het ging 60 minuten goed. Italië speelde on-Italiaans oogstrelend aanvallend voetbal, om je vingers bij af te likken. Tikten de Belgen bij vlagen volledig van de mat. Maar dan dat laatste half uurtje, dat verpest het dan toch weer. Als jankende juffertjes lagen ze weer op de grond te krioelen. Terwijl ze vrij weinig van België te duchten hadden, laten we eerlijk zijn. Als ze gewoon 90 minuten rechtop waren blijven staan dan hadden ze misschien wel mijn sympathie gewonnen, in ieder geval voor de rest van dit toernooi. Maar helaas. Nu weet u dat ik echt helemaal niks heb met de Belgen, dus al met al ben ik eigenlijk toch een tevreden mens. Of ja, tevreden, tevreden... er valt altijd wel wat te zeiken natuurlijk. Bijvoorbeeld over die neuzelmans Frank Snoeks. Christus te paard (daar is ie weer), wat kan die man een onzin uitkramen. Een 100% penalty niet zien, ook niet na 20 herhalingen. En qua namen en klemtonen vertoont hij ook bijzonder weinig consistentie. Heet de geweldenaar Leonardo Spinazolla gedurende het eerste kwartier nog Spinazóóola, de rest van de match was het ineens Spináázola. Schiet mij maar lek... Ik begin bijna terug te verlangen naar Evert Ten Napel. Bíjna...

Awel, de RoelPool dan. Jan van Hoof scoorde maar liefst 25 punten vanavond. Emil Brouwer daarentegen presteerde het om alleen het aantal rode kaarten goed te voorspellen. Ach, in ieder geval nog één puntje in de tas. Uw poolmaster is gelukkig ook hard aan het wegzakken, dus alle claims rondom valsspelerij en matchfixing zijn aan het verstommen. Morgen krijgen we de b-garnituur kwartfinales, liefhebbers. Hup dinges! Wie ook alweer? Oh ja, die 'makkelijke' kant van het schema, weet u nog? Veel plezier!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Zwitserland - Spanje was werkelijk door niemand voorspeld. Een verdwaalde liefhebber dacht wel dat Spanje een eind zou komen, maar van de Zwitsers hadden we met zijn allen niet echt een hoge pet op. Werden we toch bijna te kijk gezet met ons voetbalverstand, want het scheelde maar één of twee knullige penalties of de Zwitsers hadden de halve eindstrijd gehaald. België-Italië had u dan weer wel in de smiezen, want daar wordt later op de avond flink punten mee gescoord (spoiler alert).

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:De wereldkampioen fopduiken is door naar de kwartfinale. Afgezien van de terecht met een rode kaart bestrafte Zweedse karatetrap waarbij een Oekraïns been bijna in de 2e ring belandde, was het vooral een bonte verzameling aan namaakvalpartijen. Ik zou wel eens willen weten wat de zuivere speeltijd was. Ik vermoed dat we deze wedstrijd dan in een kwartiertje hadden kunnen afhandelen. Maar goed. Oekraïne, kent u die nog? Die zaten bij ons in de poule. Daar hebben we ook nog eens redelijk eenvoudig van gewonnen. Die zijn dus als vierde 'beste nummer 3' (oftewel: als allerallerallerslechtste ploeg) door naar de achtste finales. En drie x raden welk land er nu als enige nog over is uit onze pouie? Juist. Met je Ikea-tenue. Dat laatste geldt overigens ook voor Zweden, maar 't is hun winkel natuurlijk.

Wat kleine schermutseling in de ranglijst, maar niet zo spectaculair als gisteren. Wie haalt het immers in zijn hoofd om Zweden of Oekraïne te voorspellen? Welnu: een enkeling! Kijkt u zelf maar. En dag hoor!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Ik met mijn gewaarschuw vooraf... 'let op mijn woorden... poule F... manmanman daar wil je echt niet tegen... kijk nou uit...let op Oranje.... pas nou ohop!!!'. Nou, hádden we maar een land uit die Poule des Doods getroffen, dan stonden we nu vermoedelijk vrolijk in de kwartfinale. Portugal exit, Frankrijk exit en sinds vanavond ook Duitsland exit. Poule F is geëlimineerd. Müller verprutste een Riesenchance op de gelijkmaker en dan weet je het eigenlijk al wel, dan wordt het 2-0 voor die anderen. Speltechnisch was het niet bijster interessant, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door 40.000 knotsgekken Britten die van gekkigheid niet meer wisten bij wie ze in de nek moesten springen na het laatste fluitsignaal. Löw stond erbij, keek ernaar en stak nog een neuspeurtje in zijn mond. Jogï ten voeten uit... We gaan het nog missen, want Jogi zwaait af. Dat was overigens al van tevoren bekend, in tegenstelling tot de exit van De Boer. Die denkt carrièregewijs nog een laatste strohalm te grijpen door niet ontslagen te wórden maar zelf ontslag te nemen. 'Ben ik in ieder geval niet voor de vierde keer de laan uitgestuurd!' zei hij vanochtend tegen zijn vrouw toen hij naar Zeist ging. 'Ja, lekker gewerkt pik...' zei zijn eega toen nog. Denk ik, zoiets.

Enfin, voor de Britten ligt de rode loper naar de beker nu uit. 1 potje ergens buitenshuis tegen of Zweden of Oekraine, dat mag niet het probleem zijn. En vervolgens 2 thuiswedstrijden op Wembley. Als dat geen competitievervalsing is, dan weet ik het ook niet meer. Ondertussen gaan we in Nederland op zoek naar een nieuwe bondscoach. Kan Koeman dat Barcelona niet gewoon combineren met Oranje? Ik bedoel, rondom interlands ligt het clubvoetbal toch stil? Of ben ik nou gek...

Enfin. In de RoelPool is Jose afgezakt naar de laatste plaats. Het zal hem fuet zijn: Spanje zit in ieder geval nog in het toernooi. Maar kijk eens nèt boven hem. Daar staan opa Harrie en oma Miep Schrijvers, hun dochter Eveline én hun kleindochter gezellig bij elkaar.

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Knettergek, die wedstrijden van vandaag. KNET-TER-GEK! Misschien wel de spectaculairste wedstrijddag ooit op een eindtoernooi. Frankrijk - Zwitserland. Op voorhand nou niet de wedstrijd waar je eens lekker voor gaat zitten. Heeft u dat dan ook niet gedaan, dan pakt u het dichtstbijzijnde stuk hout en slaat u uzelf ermee fiks voor de kop. Want het was me een geweld, dames en heren! Het wervelde, het woei, het stormde, het kraakte en piepte, er was brille (speciaal voor Jan), er was vernuft, er was fabelachtige techniek, er waren retestrakke passes en oogstrelende tackles. Maar er waren ook kolossale fouten, desastreus verdedigen en hautain haantjesgedrag. Christus te paard, er was een masterclass 'penalties nemen' en er was een bonsaï-keeper. Geen idee wat dat precies is, maar hij was er wel! En hoe! De Zwitserse Kostas Lamprou kickte eigenhandig Frankrijk uit het toernooi! Tegelijktijd naait diezelfde keepert ook de helft van de liefhebbers een oor aan, want hij stopte Mbappé's strafschop en die werd door al die liefhebbers nu juist als topscorer gezien. Tuurlijk, de klasse van de Fransen droop er bij tijd en wijlen vanaf en het is jammer dat we dat de komende rondes gaan missen. Maar die Zwitsers hebben me toch een partijtje weerstand geboden dat het een aard heeft. Daar kunnen de Spanjaarden hun borst nog voor nat maken

In alle hectiek is er ook weer een bonusvraag afgetikt, liefhebbers! Eigenlijk gisteren al, maar van de Oranje weeromstuit is dat administratief erbij ingeschoten. Nederland is naar huis en we hebben in die vier fascinerende *kuch* wedstrijden maar liefst één keeper in actie gezien. Geen 2, een 3, maar slechts 1. Kijkt u zelf even rustig in de stand of u dat goed had, dan ga ik in de tussentijd even aan de zuurstof...

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Uzelf


Naar boven