Nieuws

Terwijl menig liefhebber zich door het inschrijfformulier aan het worstelen is, schotel ik u voor het broodnodige vermaak nog wat 'Makkelijk Scoren' voor. Een kostelijk tv-programma, door velen over het hoofd gezien. Dit geniale stukje over het ontstaan van de VAR moet u beslist gezien hebben!


A.s. vrijdag om 21.00 uur begint het EK en één minuut daarvoor sluit logischerwijs de inschrijvingsmogelijkheid voor de RoelPool2020! Diverse oudgedienden en nieuwe gezichten zijn al binnengedruppeld, maar de ware voetbalkenner wacht natuurlijk tot het allerlaatste moment om de meest actuele ontwikkelingen in het voetballandschap mee te kunnen nemen in haar/zijn/hun voorspellingen. Wacht echter niet te lang, want voor u het weet is het spreekwoordelijke spel op de spreekwoordelijk wagen en vist u letterlijk achter het net! Dus hup hup, schuif uw uitstelgedrag even voor u uit en spoedt u naar het inschrijfformulier. U gunt niet alleen uzelf een volle maand lang spanning en spektakel, maar spekt ook de prijzenpot die aan het eind van de rit verdeeld kan worden over de Goede Doelen. Een win-winsituatie, naar wij dachten.


Weet ú het nog? Tegen wie Oranje speelde en wat de uitslagen waren? Het tussenjaartje corona noopt tot een kleine opfrisser. We speelden tegen Duitsland, in maart 2019. Aan de vooravond van die pot blikten de heren van Makkelijk Scoren vooruit. Kostelijk, naar wij dachten.


Elke 2 jaar rond Pasen gaan de deuren open van de Roelpool-website, maar in 2020 bleef het angstig stil… In tegenstelling tot een voetbaltoernooi met (hoera!) eindelijk weer eens een present Nederlands Elftal, stortte de wereld zoals we die kenden in elkaar en werden alle leuke dingen des levens op de lange baan, in de ijskast of in de kliko geschoven. Dat lot trof ook het EK Voetbal en dientengevolge ook uw favoriete voetbalpool. Spijtig, maar volstrekt begrijpelijk want voetbal is natuurlijk maar klein bier in het Grote Spel des Levens.

Het werd een absurd jaar waarin we bijna niks meer mochten, vooral van alles moesten laten en gedwongen werden om aan de zijlijn te moeten staan toekijken hoe de tijd verstreek. Of nee, zelfs dat laatste mocht niet eens: de zijlijn werd óók verboden gebied. Onze seizoenskaarten verpieterden in de portemonnees en de horeca-muntjes in diezelfde beurs keken me steeds meewariger aan. 'Seizoen 2019-2020' staat erop. Toen alles nog leuk was, weet u nog? Noodgedwongen voor de beeldbuis zittend in plaats van op de met onbestemde vlekken vervuilde plastic kuipstoeltjes. Gingen we anderhalf jaar geleden nog met wedstrijdspanningskriebels in de buik richting Rotterdam-Zuid voor Feyenoord tegen Willem II, tegenwoordig lopen we nog amper warm voor een wedstrijd tegen pak ‘m beet AZ of PSV...

Maar dit jaar komt het allemaal goed, liefhebbers. De wereld wordt geprikt, getest en langzaamaan weer wakker. En een jaar te laat gloort daarom toch het Europees Kampioenschap aan de horizon. En dat is natuurlijk ook heuglijk nieuws voor de RoelPool2020! Uw poolmaster is erg blij dat de UEFA heeft besloten om de tenaamstelling van het toernooi niet te wijzigen in EK2021, dat scheelt toch weer een half uurtje Photoshoppen...

Het concept van de RoelPool is sinds 2000 net zo legendarisch als ongewijzigd: u vult een shitload aan wedstrijdvoorspellingen in, aangevuld met een aantal spannende bonusvragen. En als u vervolgens iets wint, dan krijgt u niks! De RoelPool begon decennia geleden namelijk zoals alle andere voetbalpools: het uitgekeerde prijzengeld was bestemd ter uwer verrijking. Een jaartje of 10 geleden gooide de RoelPool het echter over een geheel andere boeg toen u uw eigen goede doel mocht aandragen en eventueel gewonnen centen richting dat doel werden overgemaakt. Louter positieve reacties vielen de RoelPool ten deel, niet in de laatste plaats vanuit de talloze Goede Doelen die sindsdien werden verblijd met een donatie. Zo zal het ook geschieden in 2020 2021. Never change a winning roelpool zei iemand ooit. Dacht ik. Zelfs aan het inschrijfgeld is niet gesleuteld: voor twee euro vijftig baadt u zich een maand lang in zinderende spanning.

Klikt u vooral HIER voor het inschrijfformulier en doe mee! Groet, Roel

Uzelf


Naar boven