Nieuws

Hoera, uw poolmaster staat niet meer bovenaan! De koppositie is zojuist overgenomen door 'Lil Generaal'. In de krochten van de RoelPool is het overigens ook serieus stuivertje wisselen: Abe Meijers draagt de rode lantaarn over aan Ernst van Herpen, de man die steevast als laatste deelnemer vlak voor de deadline zijn formulier instuurt. Dat hij nu ook als laatste op de ranglijst staat, moet dan ofwel gigantisch toeval zijn óf karma van de bovenste plank.

De website is inmiddels weer wat verder uitgebreid: de oogverblindende grafiek is online, de 'toppers' en 'zeperds'-pagina's ook en kijkt u ook vooral even naar de pagina 'Vandaag voorspeld'. Daar kunt u heel handig de voorspellingen van iedereen bekijken voor de wedstrijden van vandaag. Of van morgen, als u morgen kijkt. Maar dat snapt u wel. Check dus vooral het menu van de website!

Fun fact: de laatste keer dat Oranje een wedstrijd won op het EK is dertien jaar geleden. Wist u niet hè? De keer erop werden we namelijk 3 x van de mat geveegd tegen Duitsland, Denemarken en Portugal. Einde fun fact.

Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige, interactieve stand:Dacht ik eindelijk van de ingewikkelde namen te zijn verlost omdat na jaren van misspellen eindelijk Baletolli Balitello Balotelli niet meer mee mag doen bij Italië, krijgen we nu van hetzelfde laken een pak met onze zuiderburen..... Ik bedoel, superspits Romelo Remolu Romelu Lokaki pfff Likaku Lukaku is nog een slag moeilijker. Zowel voor- als achternaam krijg ik never nooit foutloos uit mijn toetsenbord. 'Koning van Milaan' luidt zijn bijnaam: het lijkt me slimmer dat ik die voortaan maar gebruik. Over een paar weken zelfs 'Koning van Europa', wellicht... Menig liefhebber knikt tevreden na zijn 2 treffers van vanavond, waarmee hij nu al goede zaken doet in het topscorersklassement.

Wat dat betekent voor de nieuwe tussenstand? Tja, wat moet ik ervan zeggen? De Rijdende Rechter heeft net al gebeld, de Nationale Ombudsman ook en Pieter Omtzigt is druk bezig kamervragen op te stellen voor als hij weer naar de Tweede Kamer mag, Wat is er aan de hand? Nou, kijkt u zelf maar.... :-)

Klik op onderstaande afbeelding voor de interactieve én complete ranglijst!Vanavond even geen lolligheden. Gelukkig gaat het naar omstandigheden beter met Eriksen. Wat een avond...

In de RoelPool blijft de koppositie binnen de grenzen van de Langstraat! Tenminste, van Jan van Hoof weet ik dat 100% zeker, maar de huidige woonplaats van Arjan heb ik niet direct helder voor de bril. Maar Langstraat lijkt me een veilige gok :)

Klik op onderstaande afbeelding voor de interactieve én complete ranglijst!Je kunt verschillende dingen doen op een zonnige zaterdagmiddag. Je snijdt bijvoorbeeld eerst rode peper en wrijft daarna per ongeluk in je gezicht. Of je spuit per ongeluk zonnebrandcrème in je snufferd. Of je kijkt naar de eerste helft van Wales-Zwitserland. Het eindresultaat is hetzelfde: een helse pijn in de ogen! In de eerste twee gevallen is het maar afwachten hoe lang het ongemak duurt, maar voor de 2e wedstrijd op het EK ging gelukkig een aloud cliché gelden: 'het tij kan keren'. De tweede helft was namelijk zomaar wèl aardig om te zien!

In de RoelPool is de stand aardig gewijzigd. Maar liefst 4 spelers hadden deze pot helemaal correct voorspeld en verdienden daarmee het predikaat 'topper'. Gelukkig dat uw poolmaster zichzelf niet heeft uitgesloten van deelname, want ik was namelijk zelf één van de vier :-)

Tip: als u op de stand hieronder klikt of tikt, dan komt u bij de volledige tussenstand terecht. Op sommige mobile devices ziet de ranglijst er niet uit zoals hij hieronder is weergegeven. Wis dan even de 'cache' op uw telefoon/tablet, dan is dat verholpen.
Het EK is begonnen, liefhebbers! Wat was het lekker hè! Niet qua voetbal natuurlijk, want - Christus te paard - wat een armoedig Turkije was me dat. En daar heeft het Nederlands Elftal zich laatst nog door in de luren laten leggen? Dat belooft weinig goeds voor de kansen van Oranje op dit EK. Was Italië dan zo imposant? Ach nee joh. Die worden geen kampioen. Maar dat heeft u niet van mij. Nee, het was vooral lekker omdat het allemaal weer ergens op begint te lijken, qua terug naar het normale leven. Hoera!

Het zal Nicole overigens allemaal een rotzorg zijn dat het voetbal nog niet om over naar huis te schrijven was. Zij mag zichzelf een hele dag trotse eerste koploper in de RoelPool2020 noemen! Ik hoor de fanfare al door Rosmalen trekken, dames en heren. De platte kar wordt al gesmeerd! Maar zoals een bekend iemand ooit zei: 'Parijs is nog ver'.
Voor de interactieve (en complete) ranglijst, klik op de stand hieronder!Uzelf


Naar boven