Nieuws

Spanje - Zweden werd natuurlijk een volkomen onterecht gelijkspel. Het anti-voetbal van de Scandinaviërs werpt zijn vruchten af maar de honden lustten er geen brood van. Ok, we zijn natuurlijk een klein beetje voor Spanje aangezien buurman Jose Garcia uit dat land afkomstig is. Dat hij met de Spaanse vlag door de Empel rende na de EK-zege van zijn land in 2008 vergeten we nooit meer. En die 5-1 veegpartij van Oranje tegen Spanje? Sorry nog daarvoor, Jose, dat was een vergissing. Maar maak je geen zorgen, het komt vast goed. Dat moet ook wel, want veel liefhebbers zien Spanje ver komen op dit toernooi. In tegenstelling tot Zweden. En terecht. Met je Ikea-voetbal. Die gehaktballen van jullie zijn genoemd naar het type spel dat jullie spelen. De vaste Ikea-gangers onder de liefhebbers weten dan genoeg...

We zijn al 10 wedstrijden onderweg, dat begint potdorie toch al een heel eind op te schieten! Kijken wij ondertussen weer even naar de stand, dan zien we Abe Meijers met een forse 10 punten toch goed te hebben ingezet op de brilstand van Spa-Zwe. Gaat hopsakee van de een-na-laatste plek direct door naar de middenmoot. Zó snel kan het gaan, liefhebbers. Morgen gaat het feest verder! Hele dikke kans dat de eerste bonusvraag gaat vallen, dames en heren! Spannond!

Klikt hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:



Was het iets, die middenmatch van vandaag? Rode kaarten, doelpunten, de hele mikmak? Ik heb het niet gezien, dus hopelijk heeft u zich geamuseerd. Jarige jip klimt verder op de ranglijst, maar kijkt u eens even naar Bertwin van den Heuvel, liefhebbers! Met een perfect score nestelt hij zich tussen de toppers van deze RoelPool! Hoera! Iets minder hoera: in alle tumult rondom Jips verjaardag zag uw poolmaster een gele kaart over het hoofd. Slechts één biertje op een Bosch' terras kan dus al desastreuze gevolgen hebben. Komende drieënhalve week sluit ik mezelf maar op, denk ik. Met dank aan Nicole, die het ook signaleerde. Fijn dat de liefhebbers zo betrokken en oplettend zijn. Bíjna een perfect score voor Bertwin dus, maar nèt niet helemaal!

Klikt hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:



De liefhebbers die Schotland richting 1/4e finale zagen doorstoten (bonusvraag alert!) die krabben zich nu vermoedelijk eens voorzichtig achter de oren. Ik heb de pot niet gezien, maar de uitslag doet vermoeden dat de Schotten niet veel in de pap te brokkelen hadden. Daar werd Patrick van den Nieuwendijk op zijn beurt dan wel weer heel vrolijk van, want met 10 punten voor deze wedstrijd stoot hij gelijk door naar de 2e plek! Maarten Mathot, Fenneke Smulders en Nicole Sleutjes verdienen voor deze wedstrijd ook een eervolle vermelding met hun 9 punten. Chapeau, chapeau.

En dan tillen we ook jarige job Jip even op een podium: hij is vandaag achttien geworden! Doet met zijn 4e plek overigens ook gewoon leuk mee in de top. Wijsheid komt met de jaren?

Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige, interactieve stand:



Mensenkinderen wat een feest! Heel Empel deint op oranje golven van geluk na deze zinderende avond! Vult u voor Empel uw eigen woonplaats in en het zal vast nog steeds kloppen. Voor het eerst in zeven jaar mogen 'we' weer ergens aan meedoen en voor het eerst in dertien jaar levert dat dan ook gelijk een overwinning op! Het was nog niet allemaal je-van-het natuurlijk, want die tegendoelpunten baren toch wel zorgen en daarnaast gaf De Boer weer dikke blijk van zijn onvermogen door prutser Veltman in te brengen. Maar die Dumfries hè, laten we het daar eens even over hebben mensen! Manmanman, die Dumfries! De man die we tot vanavond nog nooit hebben zien lachen, sterker nog, met zijn frons zelfs gebroeders De Boer naar de kroon stak, verhief zichzelf op een schild en manifesteerde zich als Onze Verlosser. Depay kon er een punt aan zuigen, want die bakte er wederom helemaal niks van. Nee, dankzij Dumfries kwam het allemaal goed, liefhebbers. Dumfries. Hoe vaker je het uitspreekt, hoe mooier het klinkt. Dumfries. Dumfries. Is er al iemand bezig met een standbeeld?

Harrie Schrijvers deed met zijn voorspelling iets dat hij nog niet vaak deed in de voorgaande RoelPools, namelijk de beste score van de wedstrijd neerzetten! Met zeven punten verliet hij de laatste plek waar hij eerder vandaag belandde. Kijkt u verder even rustig in de stand op zoek naar uw eigen plek. Valt het tegen? Geen zorgen, want het gaat allemaal nog anders worden! Morgen verder, nu eerst (nog) een borrel! Dumfries!

Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige, interactieve stand:



Het was een leuke prelude voor de wedstrijd van 21.00 uur. Ik heb met een kwart oog de wedstrijd gekeken en de overwinning van Oostenrijk (de allereerste op een EK ooit, fluistert Jeroen Grueter me net in?) was niet minder dan verwacht. Diezelfde meneer Grueter had opgemerkt dat Nederland niet bijzonder veel te vrezen zou hebben van beide teams. Nou, dat zou nog wel eens heel anders kunnen uitpakken, aangezien 'wij' een bondscoach hebben die er werkelijk helemaal niks van snapt. En een systeem heeft ingevoerd waar de honden ook geen brood van lusten. Toch hopen we maar op een succesje vanavond. Maar ik zie het somber in...

Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige, interactieve stand:



Uzelf


Naar boven