Nieuws

Weet u nog van dat grote wak waar het Nederlands Elftal een aantal jaren geleden ingegleden was? De bijna-gouden generatie was afgezwaaid en de nieuwe lichting kon voor geen klap voetballen, dat was kort door de bocht de situatie. Italië kwam op een gegeven moment gezellig naast Oranje in het wak zitten, want ook zij kwalificeerden zich niet voor het WK2018. Het was wachten, nee hopen, op betere tijden. Met het bereiken van de finaleronde van de Nations League leek het lek boven, maar toen Koeman paëlla voor zijn geld koos kregen we die neuzelmans van een De Boer als bondscoach. Niet dat we helemáál terug bij af zijn, want we hebben ons toch gekwalificeerd en dat Virgil er nu niet bij is dat kun je Frank natuurlijk niet euvel duiden.

Maar als ik dan vanavond naar Italië zit te kijken, dan bekruipt me het gevoel dat de Squadra Azzura stappen hebben gemaakt waar het Nederlands Elftal alleen maar van kan dromen. On-Italiaans aanvallend, afjagend, buffelend, het was een genot om naar te kijken. En normaal gesproken kijk ik met pijn in de ogen naar dat elftal, dus dat ik dat zo zeg wil wat zeggen. Dev'essere pazzesco se l'Italia non va molto lontano. Dat zeg ik dus. Hopelijk worden 'we' groepswinnaar en géén nummer 2, want in dat laatste geval worden we ongetwijfeld ongenadig hard het toernooi uitgesodemieterd door Italië.

Kijkt u even rustig in de stand naar uw eigen reilen en zeilen. Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Geen toeterturken vandaag in uw woonplaats, schat ik zo in. Dat is niet denigrerend of racistisch bedoeld, het is nu eenmaal waar de voetballiefhebbende Turk om bekend staat. Maar er valt bijster weinig te toeteren vanavond. Toch best verrassend aan de kant gezet door Wales, dat nu op 4 punten staat. Turkije is na 2 wedstrijden al op een haar na uitgeschakeld en kan zoetjes aan de koffertjes gaan pakken. Rob Smulders (9) en Jose Garcia (6) waren de enigen die aardig scoorden met deze uitslag, voor de rest was het kruimel- en sprokkelwerk.

Herstel: de upload vanuit de Empelse burelen haperde (en ik heb nondeju nog wel 600mb down en 40mb up!), waardoor een aantal bestanden niet was geüpdatet. En dan krijg je een ingewikkelde mash-up van bits en bytes. Dat is nu gelukkig hersteld. De stand is nu de juiste! Iets minder punten deze keer voor Rob en iets meer voor Lil, maar voor de rest blijft het sprokkelen...

Klikt hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Fluitsignaal begin, doelpunt Rusland, fluitsignaal eind. Robin staat daarmee bovenaan. Einde bericht qua uitslag en stand.

Er is namelijk iets veel leukers te melden dan de middagwedstrijd. We hebben dit jaar namelijk een échte liefhebber in ons midden! Al 21 jaar spreek ik de RoelPool-deelnemers aan met een welgemeend 'liefhebbers!', omdat u toch met zijn pak 'm beet veertigen de crème de la crème van het voetbalvernuft vertegenwoordigt (als je zóveel shit kunt invullen, dan moet je toch wel een heuse liefhebber zijn - van voetbal óf van de RoelPool, dat laat ik in het midden). Eén van de nieuwe gezichten dit jaar is namelijk Rogier. En niet zomaar een Rogier, nee, Rogier Liefhebber! De mooiste achternaam in de geschiedenis van achternamen. Als ik niet al een achternaam had, dan had ik 'm overgenomen tegen een aardig bod. Alleen al om zijn naam zou ik Rogier nu al stante pede willen uitroepen tot de Koning van de RoelPool. 500 bonuspunten geven zodat hij nu al gewonnen heeft. En dan op de platte kar een rondje langs alle 44 overige liefhebbers maken, als een soort van prijzenceremonie. Maar ik dwaal af. Rogier: van harte welkom! De verwachtingen zijn hoog gespannen, dat snap je wel. Dus ff tandje bijschakelen, met je 29e plek, ok? ;-)

Klikt hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Van de eerste echte topper van dit EK had ik me toch iets meer voorgesteld. Het is dat de Fransen nogal vaak buitenspel stonden, anders hadden onze Oosterburen een jas gekregen van jewelste. Ze vonden zelf overigens dat ze wel een gelijkspel hadden verdiend, hoor ik een Duitser in perfect Nederlands nu roepen. Gosens? Die hebben we dus ergens 'along the way' de afgelopen jaren verloren aan Die Mannschaft? Jammer. Goede verdedigers kunnen er altijd nog wel bij, in het 5-3-2 systeem van De Boer. Frankrijk had overigens ook maar 1 schot op goal, lees ik op de UEFA-site. Logisch, want al die andere schoten op goal werden afgekeurd en tellen dus niet. Ook niet die van Mbappé en dat is een tegenvaller voor al die liefhebbers die hem als topscorer hadden voorzien.

De familie Sleutjes klapt zich vandaag de handen stuk: gedrieën zitten Robin, Nicole en Nina de leider 'Lil' aardig op de hielen. In de krochten van de RoelPool is Harrie inmiddels weer op de plek aangekomen waar hij toch de afgelopen jaren met regelmaat was te vinden: de laatste. Scoorde als enige 0 punten voor de avondwedstrijd.

Klikt hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Ik had het al voorspeld: de eerste bonusvraag is vandaag tot beantwoording gekomen. In de vooravondwedstrijd van vandaag (Hongarije - Portugal) was de eerste treffer ook meteen het 25e doelpunt van dit EK. 8 van de 45 deelnemers hadden dit exact goed voorspeld: da's een hele nette prestatie! U moest het wel heel bont maken wilde u geen punten scoren voor deze vraag, want had u 'm precies goed dan leverde dat de volle 12 punten op. Eéntje ernaast? Dan toch nog steeds een hele behoorlijke 11 punten. 2 ernaast? 10 punten! Enfin, ik ga ervan uit dat u het mechaniek hierachter wel ziet.

Klikt hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Uzelf


Naar boven