Nieuws

Het gaat nu hard, liefhebbers. De laatste poulewedstrijden vinden allemaal tegelijkertijd plaats om het spel zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Vandaag begonnen we daar rustig mee: slechts in één poule viel de definitieve beslissing. Iedereen die om 21.00 uur klaar zat met een baal chips en nootjes had dat vermoedelijk al gemerkt. U zult zich zelf vanavond moeten gaan vermaken: kiezen voor een documentaire over Memphis (niet doen) of gewoon even naar een integrale herhaling van de fenomenale race van Max kijken (wel doen).

In poule A werkte Zwitserland jammer genoeg niet mee aan het gisteren uiteengezette scenario van een voor Oranje welkom gelijkspel. Turkije werd kansloos met 0 punten uit het EK geknikkerd en de Zwitsers moeten zelf nog in wachtkamer of ze nu wel of niet door zijn. Kan dus zomaar zijn dat ze dit pas over 3 dagen weten en dan alsnog naar huis kunnen. Maar goed, dan hadden ze maar gelijk moeten spelen zoals ik had uitgelegd... Italië versus Wales werd een magere 1-0, maar Wales wist zich op doelsaldo toch als nummer 2 te plaatsen. Het doemscenario van een tegenstander uit poule F is nu dus voor het Nederlands Elftal weer een stuk aannemelijker geworden. Ik zei het gisteren al: let op mijn woorden...

Morgen gaat De Boer maar liefst op TWEE plaatsen experimenteren met verse krachten. 'Men' mocht zelf maar gissen wie dat zouden zijn, aldus de bondscoach. Was natuurlijk niet nodig, want Dwight Lodeweges (assistent, red.) deed een heus 'Ollongrennetje' door zijn aantekeningen pontificaal te laten filmen door aanwezige camera's. Malen erin voor Weghorst, Gravenberch voor De Roon. Riep daar iemand Berghuis? Ja, ik, al sinds die neuzelmans bondscoach is geworden...

In de RoelPool gaan we ons langzaam opmaken voor de rondes waar de big points te verdienen zijn. Ronde 1 is toch altijd een beetje 'spielerij', liefhebbers. Een voorzichtig teentje in het water. Natuurlijk komt er al wat tekening in het voetbalverstand van de liefhebbers: degenen die daar weinig van hebben nestelen zich gezellig aan de onderkant van de ranglijst. De met wat meer voetbalinzicht bedeelden (óf met een shitload aan mazzel tot nu toe) komen letterlijk boven drijven. Het kaf wordt al lichtjes van het koren gescheiden, zo u wilt. Maar vanaf de achtste finales gaat het echter allemaal anders worden! Buckle up and fasten your seatbelts, ladies and gentlemen! *Kuch* ik schiet een beetje door in mijn enthousiasme voor de knock-out fase, we moeten immers nog een aantal potjes uit de eerste ronde uitzitten. Morgen maar liefst 4 wedstrijden. Hup Berghuis!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:De top van de ranglijst wordt onderhand een gezellig onderonsje van de familie Sleutjes. Nina scoorde maar liefst 10 punten voor de wedstrijd van vanavond en tikt daarmee haar vader bijna op de schouder. Andere eervolle vermeldingen zijn er voor Fenneke en Arjan, die beiden 9 punten binnenharkten met dit gelijkspelletje. En Jose... ach arme Jose... 'zijn' Spanje heeft na 180 minuten voetballen nog steeds niet gewonnen. Gelukkig vallen er na de eerste ronde maar 8 landen af, dus dikke kans dat het met de laatste wedstrijd toch nog helemaal goed komt. Morgen weer verder, liefhebbers! Met uw speciale aandacht voor Zwitserland - Turkije: deze is namelijk van cruciaal belang voor het pad dat voor Oranje uitgestippeld kan worden. Als dit een gelijkspelleke wordt, dan ontlopen we op zeker de numer 3 van poule F. Elk ander resultaat levert weer hoofdbrekens op. Bekijkt u hier even een handig filmpje waarin een en ander wordt uitgelegd. Als het u duizelt, onthou dan dat u voor Turkije én voor Zwitserland mag juichen. Maar wel voor allebei even vaak, als het even kan.

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Zo, dat was eindelijk een wedstrijd die de moeite van het kijken volledig waard was. Portugal scoorde er maar liefst 4 en Duitsland toch ook een verdienstelijke 2. Dat twee van de zes goals eigen doelpunten waren is in dit kader wel even relevant om erbij te vermelden. Volgens zoonlief Jip - naast Journalistiek-student ook parttime redacteur bij Voetbalflitsen - is dat een unicum in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap. Ik geloof het gelijk. De strijd om de derde plek in poule F ligt overigens nu weer helemaal open. Die hele ingewikkelde mathematische plaatsing voor de 1/8e finale kan voor Oranje nog tal van tegenstanders opleveren, maar u voelt natuurlijk allemaal op uw klompen aan dat dat er eentje uit poule F gaat worden. Let op mijn woorden. Laten we hopen dat Oranje in dat geval 'groeit in het toernooi', om maar eens een cliché te gebruiken...

In de RoelPool is Robin op kousenvoetjen Lil Generaal voorbijgeschuifeld en is hij terug op de 1e plek. De rest van de top 10 staat erbij en kijkt ernaar, want daar zit geen enkele beweging in. Met die kolderieke handbaluitslag van deze wedstrijd was dat ook niet echt te verwachten. Vanavond Spanje. Hup Spanje! Dan gaat u namelijk weer eens wat punten scoren, liefhebbers!

Oh en die Robin Gosens (die geweldige speler van het Duitse elftal, red.)? Degene die bij de KNVB verantwoordelijk is voor het binnenboord houden van potentiële Oranjeklanten, die moet eens flink op zijn sodemieter krijgen. Eerst liet hij Ziyech al kiezen voor Marokko en nu blijkt dat Robin Gosens ook al weggeglipt is. Gosens heeft jaren in de eerste en eredivisie gevoetbald en had toch zeker op iemands radar moeten zijn beland. Wat een geweldige speler is dat! Heeft 2 nationaliteiten én dezelfde voornaam als de leider in de RoelPool. Ik bedoel, dat zijn genoeg redenen om die meneer in Zeist van incompetentie te betichten. Als we al onze talenten gratis weggeven aan het buitenland, dan gaan we dus never nooit niet meer met een beker naar huis...

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Verrassende wending in de middagwedstrijd! Hongarije houdt Les Bleus op een nette 1-1, daarmee de rode loper uitleggend voor Portugal om met de groepswinst aan de haal te gaan. Een gelijkspelletje had werkelijk niemand voorspeld. dus in de RoelPool gebeurt er niets noemenswaardigs!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Waar je je het meest op verheugt, valt vaak ook het meest tegen. Engeland en Schotland presteerden het om beide slechts één bal tussen de palen te mikken. En dat is toch best teleurstellend voor een wedstrijd van dit kaliber. Ik begin hoe langer hoe meer vertrouwen te krijgen in een goede afloop voor het Nederlands Elftal, want ik zie steeds meer gedoodverfde winnaars danwel serieuze outsiders op hun bek gaan. Maar liever dan dat zie ik gewoon graag een fiks aantal leuke wedstrijden. En die zijn nog dungezaaid. Eén week in het toernooi vond ik eigenlijk alleen de wedstrijd van Italië om serieus over naar huis te schrijven. Ik weet dat die eerste ronde altijd een noodzakelijk kwaad is en dat de usual suspects zich toch wel kwalificeren voor de knock-out fase, maar je hoopt toch steeds op iets leuks. Gewoon ook om niet het gevoel te krijgen dat je wéér 90 minuten van je leven hebt verkwanseld. Om nog meer teleurstellingen te voorkomen ga ik het daarom nu 180 graden anders aanpakken. Die drie wedstrijden van morgen? Dat wordt he-le-maal niks. Kansloos. Een belediging voor het voetbal.

Zo, 3 x 90 minuten spektakel hierbij verzekerd voor de zaterdag! Graag gedaan!

In de RoelPool gebeurde bijzonder weinig. Een brilstand had niemand voorspeld en dat zorgt dan ook meteen dat er weinig verschuivingen zijn. Aber Morgen geht es loss, Liebhaber!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Uzelf


Naar boven