Nieuws

Manmanman, dat was me een spektakel vanavond! Duitsland balanceerde een tijdje op de rand van de afgrond, maar met veel mazzel en tijdgerek trokken ze toch nog aan het langste eind. En als Frankrijk op een bepaald moment nog één keer had gescoord was Portugal laatste geworden maar had Portugal op zijn beurt nog eens gescoord had, dan waren ze groepswinnaar geworden. Wat een heerlijke poule, die F! Ik pleit ervoor om over 4 jaar gewoon één hele grote poule te maken en dan alles en iedereen tegen alles en iedereen te laten spelen! Kostelijk wordt dat. Dan duurt het toernooi wel een half jaar en moet ik de RoelPool-software wat gaan tweaken, maar dat heb ik er best voor over.

De bonusvraag 'hoeveel gele en rode kaarten worden er gegeven in de eerste ronde?' levert als antwoord '99' op. Kijk die Sjors van Hoof toch eens als een raket omhoog schieten op de ranglijst. Hij was de enige die exact het juiste aantal had voorspeld. Levert een dikke 12 punten op! Slechts 8 van de 45 liefhebbers hebben punten verdiend met deze vraag, zoekt u even rustig op de website naar uw eigen score. Nicole zit haar man inmiddels behoorlijk op de hielen en verder valt ook de spurt van Arjan Meijers naar plek 5 op. Chapeau!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Hèhè, Jose kan weer lekker slapen komende nacht. Spanje rolt Slowakije op en gaat natuurlijk gewoon door naar de knock-out fase. Nederland gaat tegen Tsjechië spelen a.s. zondag. Dat was natuurlijk de schuld van die Zweed die volslagen onterecht in de blessuretijd die 3-2 in de touwen schoot, want anders was mijn 'ik had het toch gezegd' uitgekomen. Maar goed, voor Oranje wordt de rode loper naar de halve finale uitgelegd, liefhebbers. Tsjechië en vervolgens de winnaar van Wales-Denemarken. Hopelijk is de stijgende lijn tegen die tijd doorgezet en kunnen we dan ook echt partij bieden tegen de eerste échte tegenstander in de halve finale. Tot die tijd vermaken we ons met de RoelPool waar vandaag niet spectaculair veel gebeurde. Vanavond de bonusvraag! Sterkte met de laatste wedstrijden van de 1e ronde. Boeit allemaal niet meer, maar hopen dat Portugal eruit vliegt is natuurlijk altijd leuk. Doeidoei!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Bam! De tweede bonusvraag is beantwoord, liefhebbers. Tot groot verdriet van de aanhangers van The Tartan Army (waaronder uw poolmaster) gaat Schotland de kwartfinale niet halen. Niet eens de achtste finale. Ze eindigen namelijk dankzij de 3-1 nederlaag van vanavond op de allerlaatste plaats in de poule en zijn daarmee uitgeschakeld. Gelukkig speelden ze in Glasgow, dus na een fikse pint Tennent's kunnen ze opgehaald worden door hun moeders bij de uitgang van Hampden Park. Het toernooi gaat verder zonder hen en daarmee verliezen de tribunes toch wel weer wat kleur. Al moet ik zeggen dat de Brabantse tweekleur van Kroatië (dat zich wèl heeft geplaatst) het kleurverlies wel weer wat compenseert. Slechts 8 van de 45 liefhebbers zagen de Schotten een stuk verder geraken in het toernooi, de rest zag het debacle al aankomen en scoorde daarmee een fijne 8 bonuspunten. Het husselt de stand weer een beetje op, want die punten tikken toch wel aan. De hegemonie van de familie Sleutjes wordt onderhand overweldigend, met plek 1, 3 en 4 in handen. Maar Fenneke staat fier haar mannetje op plek 2. Gaat nog spannond worden, wat ik u brom!

Morgen krijgen we wéér een bonusvraag die 'valt' (alle gele en rode kaarten bij elkaar opgeteld in ronde 1). Oh en tegen wie Nederland komende zondag gaat ballen wordt morgen ook duidelijk. Niet boehoe doen als dat Portugal wordt, want dat heb ik hier een paar dagen geleden al voorspeld. Veel plezier morgen met de allerlaatste wedstrijden van de eerste ronde. De dag erna is een rustdag, gelukkig. Dat werd ook wel tijd, na al die saaie potjes voetbal!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Mocht u komende zaterdag een dagje winkelen in Amsterdam op de agenda hebben staan, dan kunt u zich opmaken voor een fotomomentje met gezellige Deense fans danwel supporters uit Wales. Vandaag werd namelijk de eerste 1/8e finale bekend die op die dag in de Arena zal worden gespeeld. U bent hierbij gewaarsch... oh wacht... ik krijg net op mijn oortje binnen dat supporters uit Wales helemaal niet welkom zijn in Nederland. Het Verenigd Koninkrijk staat nog niet op geel of groen. Jammer dus, voor al die sympathieke Welshman die wel weer zin hebben in een stuntje net als in 2016. Denemarken is met 3 (!) punten zomaar tweede geworden in de poule, welverdiend na alle consternatie rondom Eriksen.

In de RoelPool scoorde Bertwin met Finland-België een perfect score, waarvoor alle lof! Daarnaast kan ik u met trots melden dat met de entree van Sharon Garcia in de top 10 de verhouding man/vrouw op 50-50 is gekomen. Met een Fenneke die nog maar één punt achter leider Robin staat kan het morgen zomaar gebeuren dat we wisseling van de wacht krijgen. Of niet natuurlijk, dat is het leuke van de RoelPool!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Er gaat nog veel mis in Oranje, stel je toch eens voor dat ze ineens wèl de vorm gaan vinden. Dan kan het nog een gekkenhuis worden, liefhebbers! 0-3 is een zakelijke overwinning, maar de wijze waarop de tegenstander af en toe door onze defensie fietste was toch wel zorgwekkend. Opvallend genoeg gebeurde dat het vaakst in de 5-3-2-variant... Dus Frankie, laat dat suffe systeem gewoon vallen, speel 4-3-3 en scoor gewoon minstens één keer vaker dan je tegenstander. Zo simpel kan het zijn.

In de RoelPool deelt Fenneke Smulders een ferme tik uit aan de concurrentie. Een 'perfect score' voor de wedstrijd van het Nederlands Elftal! Eén brok chauvinisme, daar in Nuenen.

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Uzelf


Naar boven