Nieuws

Kijk, dát was nou eens een echte wedstrijd. Korfbaluitslag, een 'bijna-remontada' van de Kroaten, een handjevol schitterende doelpunten, een gigantische blunder van de keepert: deze pot voetbal had werkelijk alles in zich. Met afstand de mooiste wedstrijd van het toernooi.

Fenneke, Nina, Rob en Ernst hadden beide landen goed voorspeld, waarmee Fenneke nu zelfs 8 van de 10 achtstefinalisten op de juiste plaats heeft staan. Dat belooft nog wat voor de volgende rondes!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Ik ga niet eens proberen om woorden vuil te maken aan Oranje, want dan ben ik morgenvroeg nog bezig. Daarbij is Oranje ook helemaal niet meer interessant. Uit het oog, uit het hart. Of beter: uitgeschakeld, uit het hart. Want er sijpelen vanuit het Rotterdamse inmiddels zorgwekkende berichten binnen over 'onze' aanvoerder, die naar het schijnt morgen of overmorgen ingelijfd gaat worden door 020. Daarom kreeg Berghuis natuurlijk nog wat speelminuten, met het vooruitzicht dat hij binnenkort ook bij de Amsterdamse kliek hoort. U snapt dat zoonlief en ik (en ik vermoed Maarten ook, hè Maarten?) van de weeromstuit weer in de 'clubmodus' zijn geschoten en de perikelen rondom het Nederlands Elftal al heel lang geleden lijken.

Vooruit dan, één tip nog voor onze faalhans De Boer: spelen als een natte krant en tóch kwalificeren? Ga eens op cursus in België. Want die doen dat wèl gewoon. Ze verliezen en passent wel De Bruyne en E. Hazard, dus die kunnen we ook afschrijven voor de titel. Blijven alleen Frankrijk en Italië nog over. Een leerzame avond, al met al.

In de RoelPool blijven de dames de boventoon voeren. Kijkt u maar even rustig!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Bedankt, Frank!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Zo! We kunnen weer een land toevoegen aan het lijstje 'hier hoeven we dus niet bang voor te zijn': Italië. Waar wij die Oostenrijkers in de eerste ronde helemaal aan flarden speelden, kwamen de Azzurri niet verder dan wat halfslachtig gebroddel in de marge. Mooi zo. Blijven alleen België en Frankrijk nog over om bang van te zijn.

In de Roelpool even aandacht voor een bijzondere gebeurtenis. Of eigenlijk twéé. Paula Huisman was de enige die alle vier de landen van vandaag goed had voorspeld. En dat precies op haar 50e verjaardag! Driewerf hoera! Van plek 33 naar 15, da's een mooie sprong op de ranglijst. Dianne Manders deed het ook bijzonder leuk vandaag : ze had de late avondwedstrijd helemaal goed voorspeld, van begin tot eind! 23 punten levert dat maar liefst op en ze schaart zich daarbij ook in het illustere rijtje van 'toppers' (zie hier). Wat een succesverhalen allemaal, mensen! Hopelijk schrijft het Nederlands Elftal er morgen ook een...

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Het is weer aan de gang, liefhebbers! Na twee dagen lang huilend in bed kunnen we vanavond weer foebelle kijken! Het begon in Amsterdam om 18.00 met Wales en Denemarken die aan de aftrap stonden voor de eerste 1/8e finale van dit toernooi. Of ja, eigenlijk kwam Denemarken aan de aftrap om te voetballen en Wales om daarnaar te kijken. Christus te paard, wat een wanvertoning van dat veredelde bierelftal. Het was op voorhand natuurlijk al een oneerlijke strijd, want met op de tribunes honderdmiljoenduuzend van die gekke Denen en slechts één verdwaalde Wales-expat (vanwege de coronamaatregelen) kon je de klok erop gelijk zetten dat Wales weinig in de porridge te brokkelen zou hebben. En dat begon al bij de aftrap. Tring tring! Spanje aan de telefoon... of ze hun shirtjes terugmochten. Rood/geel, serieus Wales? Dat mag maar één land dragen, jongens. Wij zouden toch ook gaan steigeren als Duitsland ineens in het oranje kwam opdraven? Nou dan. Misschien hadden ze de illusie beter te gaan spelen met schaamteloos gekopieerde tenues van een beter voetballend land? In dat geval hebben ze vermoedelijk imitatie-shirts geregeld bij AliExpress, want het was echt van onthutsend slecht niveau. Dat had als neveneffect dat die Denen zichzelf nu enorm overschatten en al denken af te gaan rekenen met Oranje in de kwartfinale. Tip voor de Amsterdamse politie: arresteer die hele roodwitte meute die momenteel van de Arena terugreist naar de diverse pleinen in de hoofdstad. Gewoon, op basis van een of andere verordening die jullie nog hebben liggen. Kijk maar even bij Femke in de la. Dan heeft Oranje in de kwartfinale ineens een enórm thuisvoordeel, zo zonder dat Deense legioen. Alhoewel, ik neem voor 't gemak maar even aan dat 'wij' inderdaad die kwartfinale gaan halen, maar 'we' hebben morgenavond eerst nog een hele andere horde te nemen voordat het zover is...

Frank de Boer, onze eloquente bondscoach, heeft vertrouwen getankt en de lat wat hoger gelegd. De halve finale bereiken was het initiële doel, maar dat heeft hij eigenhandig bijgesteld naar 'kampioen worden'. Ik weet niet op basis van welke van de drie gespeelde wedstrijden hij die ingeving gebaseerd heeft, want er was in mijn optiek nog niet al teveel reden tot juichen. En als we die wedstrijd tegen de Tsjechen dan toch per ongeluk mochten winnen, dan mag de hele santekraam verhuizen naar Bakoe. Bakoe! Ik weet niet eens hoe je Baku schrijft man! En sinds wanneer is dat Europa? Heb ik een recente annexatie gemist? Heeft Rusland een deelstaat laten vallen die we snel bij Europa hebben getrokken? Manmanman, Bakoe. Klinkt als de tweelingbroer van een Jungle Book-karakter. Maar is in werkelijkheid een klere-eind weg en ook nog eens tyfusheet (denk ik). Dublin ligt hemelsbreed net zover van Bakoe als van New York, wist u dat? Ik gok dat over 3 jaar de Verenigde Staten ook mee mogen doen met het EK. Beetje net zoals Australië mag deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Laten we het dáár eens over hebben! Of nee, doe maar niet. we moeten snel naar de RoelPool want de volgende wedstrijd staat aan de poort te kloppen.

We hebben een nieuwe leidster: Fenneke Smulders! Die gaf even gas en scoorde maar liefst 17 punten met deze wedstrijd! Goed voorspelde landen leveren immers maar liefst 6 punten per stuk op, dus Fenneke tikte daarvoor al mooi 12 puntjes af en dat tikt niet alleen af maar ook lekker aan. Haar moeder was ooit al eens winnares van de RoelPool, dus die voetbalgenen in huize Faessen/Smulders zijn 18-karaats. Kijkt u verder lekker even zelf hoe goed of slecht uw voorspellingen waren in de nieuwe stand? Mooi! Doeidoei!

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand:Uzelf


Naar boven