Liefhebbers!

We doen vandaag een strik om dit uitgestelde EK voetbal! Het was een lang toernooi vanwege die onaflatende stroom aan verlengingen. Na 4 weken, 51 wedstrijden, 142 doelpunten en 8 penaltyseries is Italië de (terechte) kampioen, Cristiano Ronaldo topscorer en Frank de Boer opgestapt. Het was geen toernooi dat we ons tot in lengte van dagen gaan herinneren. Op één uitzondering na: maandag 28 juni. Die dag, met Kroatië-Spanje en Frankrijk-Zwitserland op de rol, gaat de boeken in als een van de meest enerverende toernooidagen ooit. Maar de andere dagen hield het allemaal niet echt over. De finale deelde vrolijk in die malaise, want het aantal leuke momenten was op de vingers van twee handen te tellen. 'Onze' Björn, die vanaf augustus weer gewoon overal wordt uitgekafferd op de Nederlandse velden, was een van de beste mannen op het veld. Engeland bleek zijn eigen De Boer te hebben, want Southgate kleunde behoorlijk mis met zijn keuze van penalty-nemers. Met Louis aan het roer gaat ons dergelijke minkukelarij niet overkomen in Qatar, dat kan ik u vast verzekeren.

Bonusvragen

Met de finale werden ook de laatste vier bonusvragen beantwoord:

1. Het totaal aantal goals van dit toernooi kwam op 142 te staan. Geen van de liefhebbers had dit aantal exact voorspeld. Degenen die nog het aardigst in de buurt zaten (en allebei even ver ervan af) waren Jan van Hoof (146) en Yvette van Herpen (138). Het leverde hen 8 van de maximale 12 punten op.

2. De topscorer van het toernooi werd Cristiano Ronaldo. Patrik Schick schopte er net zoveel in, maar had daar meer minuten voor nodig. Volgens de officiële UEFA-ranking staat hij daarom 2e, maar voor de RoelPool telt alleen het aantal doelpunten en dus wordt ook die Tsjech goed gerekend. Niet dat dat heel veel uitmaakt, want van Schick had u nog nooit gehoord en Ronaldo hadden we met zijn allen over het hoofd gezien. Dus helemaal niemand van de 45 liefhebbers had de topscorer voorspeld.

3. Het aantal doelpunten dat Ronaldo en Schick maakten was 5. Bob van Gelder, Eduard Lammertsma, Jip Schrijvers, Luka Lammertsma, Dianne Manders, Rob Smulders, Arjan Meijers, Jip Meijers en Armad Pullens voelden dat een paar weken geleden allemaal haarfijn aan en harkten daar de maximale 12 punten mee binnen. Zat u er één naast, dan leverde dat toch nog 11 punten op. Dus zelfs Faber Pullens, die de topscorer maar liefst 14 keer had willen zien scoren, verdiende daar nog 3 punten mee.

4. Spanje en Italië scoorden beide 13 doelpunten. Jan van Hoof (Italië), Eveline Schrijvers (Spanje), Miep Schrijvers (Spanje), Jose Garcia (Spanje natuurlijk!), Bertwin van den Heuvel (Italië) en Nicole Sleutjes (Italië) hadden deze vraag goed.

En de winnaar is...

Er waren twee liefhebbers die zowel Engeland als Italië in de finale zagen komen: Jip Schrijvers en Nicole Sleutjes. Dat levert toch zo al 24 puntjes op. In de wetenschap dat Nicole al op de eerste plek stond is het niet daarom niet zo heel verwonderlijk dat de winnaar van de RoelPool2020 is geworden

Nicole Sleutjes!

Ze scoorde met de laatste wedstrijd en alle bonusvragen maar liefst 46 punten en eindigde op een totaal van 404. Nicole viel in 2018 op de allerlaatste dag van het erepodium af, maar neemt nu op schitterende wijze wraak door deze 11e editie op haar naam te schrijven. Nicole is sowieso een constante factor door de jaren heen, want samen met man Robin en dochter Nina is ze steevast in de bovenste regionen te vinden. Zoonlief Lars speelt volgens mijn laatste informatie in de jeugd van PSV, dus ik vermoed dat dat hele voetbal bij de familie Sleutjes simpelweg door de aderen gutst. Mijn advies: stap nooit in cryptovaluta maar zet al jullie centen in bij de Toto! Nicole speelde voor de Hartstichting, die worden opnieuw zeer verheugd van het prijzengeld dat ze overgemaakt gaan krijgen.

De nummer 2 in de eindklassering is

Fenneke Smulders!

Ze hockeyt en surft niet alleen als een malle, maar heeft ook nog eens een kijk op het voetbalspel waar je U tegen zegt. Bijna 16 jaar oud en dan al zo'n inzicht. Ik zet haar alvast op mijn favorietenlijstje voor het WK 2022. In de laatste meters voor de finish werd ze uiteindelijk toch nog ingehaald door Nicole, maar desalniettemin was het een zwaar indrukwekkende performance. Ze bleef ook moeder Sheila, een ex-winnares van de RoelPool, ruimschoots voor. Chapeau chapeau, zoals de Fransen dat zo mooi kunnen zeggen. Met 379 punten stelde ze haar 2e plek nipt veilig. Fenneke speelde voor Stichting Ezelopvang, dus die beesten worden binnenkort verblijd met een mooi bedrag.

De strijd om nummer 3 werd uiteindelijk nog retespannend, liefhebbers! De hierboven al gememoreerde Robin kwam op een totaal uit van 377 en zag in een eindspurt Dianne Manders langszij komen. Maar wie de RoelPoolregels erbij pakt ziet dat bij een gelijke stand het aantal exact voorspelde uitslagen de doorslag geeft. Robin deed dat 7 x en Dianne (niet veel slechter) 6 x. Zo ziet u maar, één goed geraden eindstand, toto of zelfs gele/rode kaart kan het verschil maken. Dus gefeliciteerd

Robin Sleutjes

Jouw goede doel (SJV Rosmalen) zal wederom blij zijn met het prijzengeld! Dianne Manders viel dus nèt buiten het podium, maar een eervolle vermelding wil ik haar niet onthouden. Als we de ranglijst 180 graden draaien dan zien we een vertrouwd gezicht: het is Harrie Schrijvers wederom gelukt om de rode lantaarn te bemachtigen. Levert helemaal niks op, behalve een eervolle vermelding :-) Het is overigens niet zo dat hij er met de pet naar gooit en met allerlei onzinnige voorspellingen meedoet in het spel. Hij heeft gewoon een beetje pech in de afwerking, zullen we maar zeggen. De Memphis van de RoelPool, zo u wilt. Nóg een eervolle vermelding is er voor Abe Meijers, die de meeste bonuspunten scoorde van iedereen: 69 in totaal!

Prrrrrrijzen!

De prijzenpot bedroeg dit jaar 45 x EUR 2,50 = EUR 112,50. Dankzij gulle bijdragen van Miep, Harrie en Isa (dank u!) kwamen daar nog drie knaken bij zodat we op een totaal prijzengeld zitten van 120 euro. De Hartstichting krijgt namens Nico 60 euro overgemaakt, de ezeltjes van Fenneke kunnen 36 euro over de balk gaan smijten en SJV Rosmalen weet voor die 24 euro vast een zinnige bestemming te vinden. De bedragen worden in de loop van deze week overgemaakt en dat zal worden gecommuniceerd met de drie winnaars.

2022!

Nou, het zit er weer op liefhebbers! Het was wederom een eer en genoeg om een en ander voor u te organiseren. Onze volgende afspraak is al eerder dan u denkt. Schrijft u alvast eind oktober 2022 in uw agenda? Tegen die tijd zal ik u namelijk weer gaan lastigvallen met de inschrijving voor het WK in Qatar dat op 21 november van dat jaar gaat beginnen. Vermoedelijk met hetzelfde concept, met hetzelfde idiote inschrijfformulier en dezelfde geleuter mijnerzijds. En hopelijk dus weer met u allemaal! Oh en mocht u suggesties hebben omtrent leuke bonusvragen of andere RoelPool-technische zaken, dan hou ik mij natuurlijk altijd aanbevolen.

Doeidoei!

Klikt u hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve eindstand: