Engeland had vanavond zowel een eigen doelpunt van de Denen als een uitermate makkelijk gegeven penalty nodig om voor het eerst in heul veul jaren door te stoten naar de finale van een groot toernooi. Makkelie en zijn VAR-meneer (Pol van Boekel) namen een op zijn minst twijfelachtige beslissing. Dat kun je Makkelie niet euvel duiden, maar Polleke wel. Na tig herhalingen komen de geleerden aan de analysetafel na afloop tot de conclusie dat 'je hem kunt geven' maar 'hem ook niet kunt geven'. Daar schieten we ook niks mee op. En die Denen al helemaal niet. Dat Sterling gaat liggen als een stervende zwaan was een belediging voor het voetbal. En wat moeten we nou dan, a.s. zondag? We krijgen in de finale dus de ene fopduiker (Immobile) tegenover de andere fopduiker (Sterling). Ik weet echt niet meer voor wie ik dan moet zijn...

In de RoelPool hebben we een nipte wisseling van de wacht. Nicole neemt de koppositie over van Fenneke en is terug op de plek die ze op de 1e speeldag van het toernooi al even innam. Maar vlak Dianne Manders niet uit, liefhebbers! Dankzij een 'whopping' 28 punten staat ze nu met stip op nummer 5, met maar 14 punten achterstand. Het wordt nog leuk zondag. Als het niet op het veld is, dan toch zeker wel in de RoelPool!

(Oh, Jan: je zag toch zeker wel Steve Hogarth in beeld? Hij zat in het Deense vak met zowel een Engels als een Deens vlaggetje op de wangen. Zijn vrouw is Deens. Maar dit terzijde).

Klikt u hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand: