Het had een prachtige voetbalavond moeten worden, maar de actualiteit rondom de aanslag op Peter R. de Vries maakte dat het allemaal wat anders verliep. Dat Spanje onterecht uit het toernooi geknikkerd werd en Italië met mazzel via strafschoppen naar de eindstrijd gaat, dat boeide even niet zo heel erg meer. Aan het eind van een lange avond had ik dan ook niet veel fut meer om de RoelPool te actualiseren. En dat moet natuurlijk wel zorgvuldig, want er zijn inmiddels maar liefst twee bonusvragen 'gevallen'. We hebben nog steeds 2 scheidsrechters in het toernooi: Makkelie mag vanavond op zijn fluit blazen bij Engeland tegen Denemarken en onze Björn staat zondag gewoon in de finale van het Europees Kampioenschap. Dus op de bonusvraag 'Fluit een Nederlandse ref tenminste de halve finale?' klinkt een volmondig 'jazekers!'.

Niet alleen het lot van deze leidsmannen is direct gerelateerd aan de vroege uitschakeling van Oranje (want hoe verder een land komt hoe kleiner de kans dat een scheidsrechter uit dat land in het toernooi blijft), ook de 2e bonusvraag houdt hier verband mee. 'Haalt een Nederlandse speler de top 5 van topscorers?' was die vraag. Dat is dus 'nee'. Sinds de kwartfinales weten we al dat 'we' de top 5 niet hebben gehaald. Zelfs Dumfries niet.

Al met al zijn er veel punten verdeeld, want de bonusvragen konden u in totaal maximaal 16 punten opleveren. Eervolle vermelding gaat naar 2 huizen verderop. Maarten Mathot scoorde maar liefst 35 punten voor deze wedstrijd en had daarmee het beste resultaat van de avond. Aan kop is het nog steeds retespannend. We hebben in jaren niet zo'n nek-aan-nek race gezien, want de top 3 ligt slechts 4 punten uit elkaar. En de achtervolgers daaronder zijn ook nog volop in de running voor de eindzege, dus het worden nog twee leuke wedstrijden!

Klikt u hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand: