Normaal gesproken wordt Oranje altijd uitgeschakeld door een latere halvefinalist, finalist of zelfs de toekomstige Europameister zelf. De treurigheid van de uitschakeling van dit jaar kon daarom niet beter worden geïllustreerd door het feit dat eerder op de avond onze scherprechter Tsjechië er zelf uitvloog en in de wedstrijd van zojuist de enige overgebleven deelnemer uit onze eigen poule zijn Waterloo vond tegen Engeland. Oekraïne werd kansloos afgeschminkt door een niet eens groots spelend Engeland. Maar wat kunnen ze koppen, die Britten. En wat kunnen die Oekraïners dat slecht verdedigen, manmanman! Maar goed, football's coming home, dames en heren. Tenminste, dat zegt Jip. En als liefhebbert van het Engelse voetbal onderschrijf ik dat maar al te graag. Van de vier overgebleven landen weet ik namelijk wel wie ik het het meest gun. Niet de Denen vanwege Eriksen. Niet de Italianen, want die hebben het gisteren verbruid (zie gisteren). Niet de Spanjaarden, want die speelden gewoon nog geen leuk voetbal. Nee, laat mij maar juichen voor Engeland. Maakt sowieso de meeste kans op de titel vanwege de 2 thuiswedstrijden op Wembley die ze nog wacht.

Het gaat nog spannend worden in die laatste drie wedstrijden. Zeker omdat de meeste bonusvragen nog beantwoord gaan worden. Er is er trouwens al één die ik morgen of overmorgen even erin fiets, gewoon om de rustdagen tot de halve finales door te komen met zijn allen. Er is namelijk geen Nederlander meer terug te vinden in de top 5 van topscorers. Maar die komt dus later!

De crème de la crème van de RoelPool harkte voor de avondpartij ongeveer evenveel punten binnen. Illustratief voor de hegemonie van Fenneke en Nicole is echter wel dat zij beiden 14 punten scoorden, het hoogste aantal van de avond. Het is geen mazzel, dames en heren. Het is kunde, pure kunde.

Klikt u hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand: