Ik met mijn gewaarschuw vooraf... 'let op mijn woorden... poule F... manmanman daar wil je echt niet tegen... kijk nou uit...let op Oranje.... pas nou ohop!!!'. Nou, hádden we maar een land uit die Poule des Doods getroffen, dan stonden we nu vermoedelijk vrolijk in de kwartfinale. Portugal exit, Frankrijk exit en sinds vanavond ook Duitsland exit. Poule F is geëlimineerd. Müller verprutste een Riesenchance op de gelijkmaker en dan weet je het eigenlijk al wel, dan wordt het 2-0 voor die anderen. Speltechnisch was het niet bijster interessant, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door 40.000 knotsgekken Britten die van gekkigheid niet meer wisten bij wie ze in de nek moesten springen na het laatste fluitsignaal. Löw stond erbij, keek ernaar en stak nog een neuspeurtje in zijn mond. Jogï ten voeten uit... We gaan het nog missen, want Jogi zwaait af. Dat was overigens al van tevoren bekend, in tegenstelling tot de exit van De Boer. Die denkt carrièregewijs nog een laatste strohalm te grijpen door niet ontslagen te wórden maar zelf ontslag te nemen. 'Ben ik in ieder geval niet voor de vierde keer de laan uitgestuurd!' zei hij vanochtend tegen zijn vrouw toen hij naar Zeist ging. 'Ja, lekker gewerkt pik...' zei zijn eega toen nog. Denk ik, zoiets.

Enfin, voor de Britten ligt de rode loper naar de beker nu uit. 1 potje ergens buitenshuis tegen of Zweden of Oekraine, dat mag niet het probleem zijn. En vervolgens 2 thuiswedstrijden op Wembley. Als dat geen competitievervalsing is, dan weet ik het ook niet meer. Ondertussen gaan we in Nederland op zoek naar een nieuwe bondscoach. Kan Koeman dat Barcelona niet gewoon combineren met Oranje? Ik bedoel, rondom interlands ligt het clubvoetbal toch stil? Of ben ik nou gek...

Enfin. In de RoelPool is Jose afgezakt naar de laatste plaats. Het zal hem fuet zijn: Spanje zit in ieder geval nog in het toernooi. Maar kijk eens nèt boven hem. Daar staan opa Harrie en oma Miep Schrijvers, hun dochter Eveline én hun kleindochter gezellig bij elkaar.

Klik hieronder op de afbeelding voor de volledige en interactieve tussenstand: