SPELREGELS

Ook de elfde editie van de RoelPool is er een volgens het beproefde recept. Meer dan een kleine visuele make-over krijgt u dit jaar niet, want de basis van het spelletje is al sinds 2000 hetzelfde: invullen, invullen en nog eens invullen!

Wat dan?

Per wedstrijd dienen een aantal zaken te worden voorspeld:
- het thuisspelende land (vanaf de achtste finales)
- het uitspelende lang (vanaf de achtste finales)
- de eindstand
- de ruststand
- de toto
- het totaal aantal gele kaarten dat in de wedstrijd wordt uitgereikt
- het totaal aantal rode kaarten dat in de wedstrijd wordt uitgereikt

Voor degene die niet weet wat 'toto' ook al weer behelst:
1 = winst voor het 'thuisspelende' land (het eerstgenoemde land)
2 = winst voor het 'uitspelende' land
3 = gelijkspel

Na de eerste ronde dient u tevens de geplaatste landen te voorspellen. De positie van een land in de voorspelling is niet relevant. Als je in de finale Nederland - Frankrijk hebt voorspeld en de werkelijke finale is Frankrijk - Nederland dan verdien je toch alle punten.

NB: Dit geldt alleen binnen een wedstrijd. Heb je in de 1e kwartfinale Nederland ingevuld en het blijkt dat Oranje in de 4e kwartfinale speelt, dan heb je pech gehad. Vanaf de kwartfinales wordt per wedstrijd de uitslag aangehouden die bereikt is na reguliere speeltijd + eventuele verlenging. Doelpunten die gemaakt zijn na beslissing d.m.v. strafschoppen worden niet meegerekend. Vanaf de achtste finales is het dus mogelijk een gelijkspel te voorspellen. Dit geldt ook voor de toto: een gelijke eindstand na 120 minuten levert een 3 op als toto, ongeacht wie er wint na de strafschoppenserie. Gescoorde penalties tijdens strafschoppenseries tellen overigens NIET mee in het topscorers-klassement.

Bonusvragen

Als toetje is er nog een tiental bonusvragen te beantwoorden. Ze leveren een leuk aantal punten op, die worden meegeteld in de wedstrijd waarin de uitslag bekend is geworden. Als de bonusvraag luidt 'Haalt Schotland de kwartfinale?', dan zal het aantal bonuspunten bij een goed antwoord worden bijgeschreven bij de wedstrijd waarin dit duidelijk wordt. Dus bij de wedstrijd waarin uitschakeling van Schotland een feit wordt óf bij de achtste finale die Schotland wint! Al zou ik daar persoonlijk mijn geld niet op zetten, maar goed, wie ben ik...

Puntentelling

Voor alle wedstrijden (1e ronde, kwartfinale, halve finale en finale) geldt:
- 1 punt voor een correcte eindstand (per elftal, dus max. 2 punten)
- 1 punt voor een correcte ruststand (per elftal, dus max. 2 punten)
- 3 bonuspunten wanneer je de einduitslag van een wedstrijd EXACT voorspeld hebt
- 2 punten bij het juist raden van de toto
- 1 punt bij het juist raden van het aantal gele kaarten in de wedstrijd
- 1 punt bij het juist raden van het aantal rode kaarten in de wedstrijd

Vanaf de kwartfinales gelden daarnaast ook nog eens de volgende regels:
- achtste finale: 6 punten voor het juiste land
- kwartfinale: 8 punten voor het juiste land
- halve finale: 10 punten voor het juiste land
- troostfinale en finale: 12 punten voor het juiste land
- bonusvragen: per vraag 8 punten. Er zijn ook wat 'benaderingsvragen' die maar liefst 12 punten opleveren. Voorspel een getal en afhankelijk van hoeveel je ernaast zit levert dat veel (of weinig) punten op. Eén ernaast levert je toch nog 11 punten op, 2 ervan af is 10 punten etc. etc. You do the math.

NB: oh ja, indien een voetballer 2x geel krijgt (dus rood) dan telt dit in de pool mee als 2x geel en 1x rood !!! Hou hiermee rekening in je voorspelling!

Prijzen! Prijzen! Prijzen!

Vroeger stak u het prijzengeld in uw eigen zak, maar sinds RoelPool2008 spant u zich in voor uw eigen Goede Doel. In RoelPool2020 gaan we vrolijk op diezelfde voet verder. 50% van de inleg gaat naar het goede doel van de winnaar, 30% naar nummer 2 en 20% naar plaats drie.

Bij gelijk puntenaantal wordt degene die het vaakst de EXACTE einduitslag voorspeld heeft de winnaar. Mocht dat ook nog gelijk zijn dan geldt het aantal goede toto-voorspellingen als maatstaf. Iets gewonnen? Uw poolmaster trekt vanzelf wel bij u aan de bel! Maakt u geen zorgen!

Tikkie

Al jarenlang een marginaal bedrag voor enkele weken maximaal vertier. Slechts EUR 2,50. En alles voor ongetwijfeld bijzonder goede doelen, dat is nog het mooiste eraan. Het inschrijfgeld moet in ieder geval voor het spelen van de finale zijn overgemaakt, anders doet u u zelf (en vooral uw goede doel) groot verdriet en - niet geheel onbelangrijk - wij schrappen uw naam dan met een ongetwijfeld zeer dikke rode stift door! Het financiële hoe en wat leest u overigens in de bevestigingsmail die u ontvangt direct na inschrijving.

Ja! Meedoen!

De doorgewinterde RoelPooler heeft bovenstaande al lang en breed in zijn systeem zitten, die wil maar één ding weten: waar kan ik me inschrijven? Nou, de knop 'INSCHRIJVEN!' in het menu is een dikke tip. U mag zo vaak meedoen als u wilt. Met hetzelfde aantal zielen levert dat meer vreugd op. Meer info te verkrijgen via uw poolmaster: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doeidoei!